Postojanje vanzemaljskog zivota
3 posters
FOM SDP Zenica :: DRUŠTVO :: Društvo
Stranica 1/1
Postojanje vanzemaljskog zivota
Da vidim vas stav o malim zelenim salim se. Stas vi mislite o postojanju "vanzemaljaca" ? pod tim ne mislim na male zelene sa Marsa jer ih nema. Mozda ih je nekad bilo ali sada nema. ali da li vi mislite da smo mi jedini u ovom beskonacnom prostoru zvanom kosmos? Da li negdje tamo daleko u nekom drugom sazvježđu postoji neki oblik zivota?
ja licno mislim da u ovom svemiru mora postojati jos neka planeta koja je idealno udaljena od neke zvijezde koja joj je sunce i na kojoj se razvio neki oblik zivota. Mozda napredniji, mozda primitivniji na nivou ameba... ali za mene zivot van Zemlje postoji.
Za one koji misle da je sve ovo Bozije djelo i da smo mi jedini u svemiru:
ovo ne mora da se kosi sa vjerama i religijama. Ako je Bog zaista tako veliki i ako je ovo sve njegova kreacija zasto onda ne bi napravio isto ovo i negdje drugo? Svemir je dovoljno veliki za sve...
ajde sad da vas cujem:D
Re: Postojanje vanzemaljskog zivota
Ovako, kao prvo mislim da je najveća nebuloza smatrati da smo mi "sami" u svemiru. I kao drugo, apsolutno je glupo misliti da nema drugih inteligentnih oblika života izvan ove naše male planetice, koju ćemo izgleda za koju godinu skršititi totalno, pa onda neće biti ni ovog našeg "superirornog i nadmoćnog", i kako zatucani ljudi misle, JEDINOG inteligentnog oblika života u Svemiru. Što se tiče vanzemaljaca, oni su očigledno neki sofisticirani neljudski entiteti. Tehnološka superiornost je njihova zadnja važna prednost. Ono što je bitnije je njihova dimenzionalna superiornost o kojoj mi tek nešto naklapamo, tj. nemamo blage veze o tim stvarim jer ih smatramo natprirodnim i nemogućim. Čovjek nema pojma koliko je MALEN, i koliko je samo POSTOJANJE veliko. Prirodno stanje egzistencije vanzemaljaca prevazilazi ograničenosti vremena/prostora. Dok je naša egzistencija ograničena linearnim vremenom, vanzemaljci mogu vidjeti i manipulirati naše prošle, sadašnje i buduće mogućnosti istovremeno, sa pozicije izvan našeg linearnog percipiranja vremena. E sad, sta je pisac htio da kaže? Za sve one koji kontaju imalo o čemu pričam, svaka čast. A što se tiče vas ostalih, razmislite malo. Sjetite se nekih banalnih primjera kao što su krugovi u žitu, zatim hiljade otmica ljudi koji TVRDE da su ih oteli VANZEMALJCI, i da ne nabrajam dalje... Ako ništa drugo, sjetite se one naše stare narodne: " Gdje ima dima, ima i vatre".
Osim u vanzemOljce vjerujem i u teoriju zavjere na čijem čelu su naravno Ameri
1116- Škrabalo
- Broj komentara : 87
Mjesto : Zenica
hehe to otvori temu "teorija zavjere" i mislim da ce se to pretvoriti u chat izmedju alena i tebe jer je i on fan zavjera
FOM SDP Zenica :: DRUŠTVO :: Društvo
Stranica 1/1