Kolika bi plata bila dovoljna za normalan život?
+3
KeNo
Sony
Mario
7 posters
FOM SDP Zenica :: DRUŠTVO :: Društvo
Stranica 1/1
Kolika bi plata bila dovoljna za normalan život?
Interesuje me, sta mislite, kolika je potrebna plata za normalan zivot kada ste sami, a kolika za cetvoroclanu porodicu (racunamo da oba roditelja rade). Pod normalnim zivotom ne mislim na rasipanje, skupa auta i stanove vec pristojan auto, ljetovanje, zimovanje..
Re: Kolika bi plata bila dovoljna za normalan život?
Ja zivim s roditeljima, otac mi samo radi. Prije je tu bila i sestra, dok se nije udala. Oceva plata je dovoljna:D
Sony- Ćirilo
- Broj komentara : 141
Mjesto : Zenica
Ne znam druze, jedno milja KM treba za neki normalan zivot bilo kome... Ali, daleko je bosanski standard jos od toga.
da, da, najmanje milja za hajmo reci cetveroclanu porodicu i da se pri tome ama bas nikako ne rasipa, mozda godisnje od nekih 5-7 dana...
1116- Škrabalo
- Broj komentara : 87
Meni bi bilo dovoljno i 6000 maraka mjesecno. Mislim da sam bio skroman!
Za cetveroclanu porodica, po meni idealna plata bi bila oko 2000 KM, pri tome mislim da oba roditelja rade.
Sony- Ćirilo
- Broj komentara : 141
KeNo (citat):Ne znam druze, jedno milja KM treba za neki normalan zivot bilo kome... Ali, daleko je bosanski standard jos od toga.
Ma kakva milja. Ne mogu se zadovoljiti sve potrebe koje je Mario nabrojao sa tom sumom. Za jednu četveročlanu porodicu, za normalan život, bez nekog rasipanja, dovoljno je od 2000-2500KM. Pri tom da se ljetovanje ne odnosi recimo na Italiju ili Egipa nego HR ili CG, a zimovanje ne na Švicarsku ili Sloveniju nego Vlašić, Bjelašnicu...
Blanka- Škrabalo
- Broj komentara : 75
1500 KM minimum za neki "normalan" zivot...Fazon je i u ovome sta mi podrazumjevamo pod normalnim..
Jer sve sto je negdje drugo normalno ovdje nije tako, i obrnuto...Ako je normalno da se zivi od plate do plate i pri tome da se ni 1 KM ne ustedi onda je 1500 KM dovoljno...Ali posto (po mom misljenju) normalan zivot znaci i da se dio dohotka stedi ili ulaze, (jer to je valjda normala na Zapadu), onda nam je jasno da ni 1500 nije dovoljno..
Jer sve sto je negdje drugo normalno ovdje nije tako, i obrnuto...Ako je normalno da se zivi od plate do plate i pri tome da se ni 1 KM ne ustedi onda je 1500 KM dovoljno...Ali posto (po mom misljenju) normalan zivot znaci i da se dio dohotka stedi ili ulaze, (jer to je valjda normala na Zapadu), onda nam je jasno da ni 1500 nije dovoljno..
ALEN G.- Rookie
- Broj komentara : 37
Slazem se sa tobom!ALEN G. (citat):1500 KM minimum za neki "normalan" zivot...Fazon je i u ovome sta mi podrazumjevamo pod normalnim..
Pošto sam od davanja mog komentara na ovu temu vidio malo uživo kako funkcioniše to na zapadu, sada mislim da je dovoljno poštena plata od 2500 maraka po osobi...i to za prosječno SSS zanimanje...
1116- Škrabalo
- Broj komentara : 87
FOM SDP Zenica :: DRUŠTVO :: Društvo
Stranica 1/1